Вимагала хабар: депутату у Миколаєві обрали запобіжний захід

15:16, 21 декабря 2018
Неправомірну вигоду посадовець вимагала та отримала від директора місцевого підприємства.
Вимагала хабар: депутату у Миколаєві обрали запобіжний захід
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Світланою Скрипченко розглянуто клопотання щодо обрання міри запобіжного заходу директору територіального центру соціального обслуговування Доманівської РДА, депутату Доманівської районної ради VII скликання, підозрюваній у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України, передає прес-служба суду.

Відповідно до матеріалів клопотання, посадовець вимагала та отримала від директора місцевого підприємства неправомірну вигоду у сумі 8 тис. гривень за вирішення питання щодо перерахунку бюджетних коштів та підписання платіжних документів на суму 48 686 грн. за виконані ремонтні роботи, згідно договору укладеного між територіальним центром та вищезазначеним підприємством.

18 грудня цього року під час отримання другого траншу у сумі 6 тис гривень підозрювану було затримано в порядку статті 208 КПК України.

Прокурор у судовому засіданні клопотання підтримав та просив обрати запобіжний захід у виді домашнього арешту з 21:00 по 07:00. В обґрунтування зазначав, що підозрювана може переховуватись від слідства та суду, впливати на свідків, вчиняти аналогічні злочини, знищити речі і документи, що мають значення у розслідуванні зазначеного провадження.

Підозрювана від дачі пояснень відмовилась, проте підкреслила, що заперечує підозру.

Захисник зазначав, що підозра необґрунтована, базується лише на припущеннях, необхідність застосування запобіжного заходу не доведена, а за такого просив відмовити у його застосуванні.

Заслухавши думки сторін та дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя ухвалила обрати запобіжний захід у виді домашнього арешту з 21:00 по 07:00 з покладенням низки обов’язків.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Житомирській області на хабарі погорів заступник керівника однієї з місцевих прокуратур. Прокурор вимагав 2 тисячі доларів від адвоката обвинуваченого.  

Також нам стало відомо, що правоохоронці затримали посадовця столичної поліції, який, зловживаючи службовим становищем, привласнював премії підлеглих поліцейських.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва