Нові робочі місця та заробітні плати: що чекає українців у 2019 році

14:38, 31 декабря 2018
83% підприємств – членів АТП відчувають, що 2019 року бізнес буде зростати.
Нові робочі місця та заробітні плати: що чекає українців у 2019 році
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Cтворення нових робочих місць та збільшення заробітних плат завдяки заданому Урядом позитивному тренду в економіці є одним з орієнтирів роботи бізнесу в Україні, зазначили представники провідних ділових асоціацій українських та іноземних підприємств, що працюють в Україні, передає єдиний веб-портал органів виконавчої влади України.

Так, найбільш важливим, з точки зору бізнесу, є той рівень діалогу, який досягнуто між підприємцями та першими особами держави.

«І зараз головне для нас макроекономічна стабільність, продовження роботи з міжнародними партнерами», - сказав Андрій Гундер, Президент Американської торгівельної палати.

За його словами, 83% підприємств – членів АТП відчувають, що 2019 року бізнес буде зростати.

Про зростання на 10-15% говорять і представники Європейської бізнес-асоціації.

«Ми маємо понад 1000 членів асоціації. Вони планують створення нових робочих місць і збільшення зарплат», - відзначила Ганна Дерев’янко, виконавчий директор ЄБА.

За словами бізнесменів, компанії думають про вихід на нові ринки, про нарощування експорту і відзначають зменшення тиску контролюючих органів – в тому числі завдяки урядовим законам «Маски-шоу-стоп».

«З’являється законодавча база для захисту бізнесу, - сказав бізнес-омбудсмен Альгірдас Шемета. – Є тренд. І він позитивний. Сподіваюсь, що у наступному році цей тренд буде продовжуватися».

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Кабмін схвалив поетапний старт монетизації субсидій з 1 січня 2019 року.

Крім того, у Кабінеті міністрів України визнають той факт, що країна не в змозі допомогти всім громадянам в оплаті комуналки. Але при цьому все ж є категорія безробітних українців, які мають право претендувати на субсидію.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України