Загибель малюка у ліфті в Сумах: підозрюваним оберуть запобіжний захід

16:45, 11 января 2019
Прокуратура вимагає переглянути ухвалу Ковпаківського райсуду та замінити домашній арешт на тримання під вартою.
Загибель малюка у ліфті в Сумах: підозрюваним оберуть запобіжний захід
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

До Сумського апеляційного суду надійшли апеляційні скарги прокуратури на ухвали слідчого судді Ковпаківського районного суду м. Суми, якими директору та електромеханіку ТОВ «Міськсумиліфт» було обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Про це повідомила прес-служба суду.

Сторона обвинувачення просить скасувати рішення суду першої інстанції та обрати підозрюваним більш жорсткий запобіжний захід, а саме — тримання під вартою.

Апеляційний суд призначив розгляд апеляційної скарги відносно директора підприємства на 6 лютого 2019 року на 13 год. 00 хв. та електромеханіка — на 8 лютого 2019 року 14 год. 00 хв. Справу розглядатиме колегія суддів у складі: Олійник В.Б., Філонова Ю.О., Рунов В.Ю.

Зазначається, що підозрюваним інкримінують порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель дитини (ст. 272 ч.2 КК України) та зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми, що спричинило тяжкі наслідки (ст. 364-1 ч.2 КК України).

Раніше «Судово-юридична газета» писала про трагедію, що трапилась в Сумах 2 січня. Дідусь їхав у ліфті разом з двомісячним онуком. Коли ліфт приїхав, він вийшов першим і спробував вивезти дитячий візочок, але в цю мить кабіна раптом упала вниз разом з немовлям. Дитина загинула.

Згодом стало відомо, що співробітники поліції затримали двох підозрюваних, злочинні дії чи бездіяльність яких призвели до смерті дитини. Були затримані директор і один зі співробітників ТОВ «Міськсумиліфт».

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді