Резонансне ДТП у Дніпрі: суд продовжив розгляд кримінального провадження

19:45, 17 января 2019
Обвинувачений продовжує знаходитись під вартою.
Резонансне ДТП у Дніпрі: суд продовжив розгляд кримінального провадження
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У четвер, 17 січня, у Дніпровському апеляційному суді продовжено розгляд кримінального провадження за апеляційним скаргами Олексія Цаценка, його адвокатів та прокурора на вирок Красногвардійського райсуду Дніпропетровська від 31.07.2018 року щодо обвинуваченого Цаценко О.В, передає прес-служба суду.

Зазначається, що суд першої інстанції визнав громадянина Цаценка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту, які спричинили смерть потерпілого). В результаті ДТП загинув його бізнес-партнер - Лященко С.В., який був відомим PR-фахівцем та політтехнологом.

Суд призначив обвинуваченому покарання у вигляді 6 років та 6 місяців позбавлення волі, з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки.

17 січня у ході судового засідання по даній справі суд заслухав думку всіх учасників процесу, які подали апеляційні скарги. Адвокати обвинуваченого просять пом’якшити покарання з 6 років 6 міс позбавлення волі до 3 років. Сам обвинувачений просить вирок суду першої інстанції скасувати та призначити новий судовий розгляд, а також змінити йому запобіжний захід з тримання під вартою на менш обтяжливий. Потерпілі та їх адвокати просять вирок суду першої інстанції залишити без змін.

Колегія суддів апеляційного суду оголосила перерву у справі до 11.30 год 14 лютого 2019 року, у зв’язку з необхідністю витребування з Красногвардійського  районного суду робочих дисків фіксування вказаного судового розгляду.  

Обвинувачений Цаценко продовжує знаходитись під вартою.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про те, що внаслідок смертельної ДТП, що сталася 1 січня на трасі Дніпро — Миколаїв, загинула родина з трьома дітьми, наймолодшому з яких 7 місяців.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва