Проросійського мера-втікача взяли під арешт: усі подробиці

03:00, 31 января 2019
Очільника одного з містечок на Донеччині підозрюють в значних розтратах бюджетних коштів і підробці документів.
Проросійського мера-втікача взяли під арешт: усі подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 29 січня, Краматорський міський суд обрав запобіжний захід Добропільському міському голові Андрію Аксьонову. Про це повідомляє ddk.dn.ua.

Прокурор клопотав про обрання Аксьонову запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту. Однак суд задовольнив клопотання частково, обравши нічний домашній арешт — з 22.00 до 5.00 — терміном на два місяці.

Що ж до самого засідання, то воно розпочалось з сутичок між прихильниками мера та патріотами, які наполягали на тому, що мер з проросійськими поглядами не має права керувати містом та має бути заарештований.

Нагадаємо, що Аксьонова підозрюють в розтраті бюджетних коштів та службовому підробленні, в числі висунутих звинувачень також підробка документів для поїздок в тимчасово окупований Крим. Аксьонов знаходився у розшуку з травня 2018 року та тривалий час, за словами його адвокатів, перебував на лікуванні у Німеччині.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що слідчі ДБР затримали контррозвідника СБУ та командира однієї з військових частин. Вказані посадові особи були затримані в Сєвєродонецька на Луганщині під час отримання хабара у 2,5 тисячі доларів за неперешкоджання контрабанді з ОРДЛО.

Також ми повідомляли, що СБУ затримала одесита, який допомагав бойовикам «ЛДНР». Раніше судимий одесит з 2014 року перебував у складі однієї з російських громадських організацій. Там він опікувався збором «гуманітарної допомоги» та її переправленням на окуповану частину Донбасу.

Крім того, російські спецслужби шляхом шантажу намагались змусити харківського підприємця збирати та передавати інформацію про пересування українських військових і техніки на прикордонних територіях.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва