Будівельник упав з висоти 7 поверху: Дарницький райсуд засудив директора підприємства

11:45, 13 февраля 2019
Потерпілий самостійно намагався ліквідувати несправність електричної підвісної люльки.
Будівельник упав з висоти 7 поверху: Дарницький райсуд засудив директора підприємства
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Дарницькому районі Києва на одному з будівельних майданчиків житлового комплексу загинув робітник, передає прес-служба прокуратури міста Києва.

Потерпілий самостійно намагався ліквідувати несправність електричної підвісної люльки. При цьому він не був ознайомлений з правилами поводження з такою технікою та не мав засобів індивідуального захисту. У результаті робітник упав з висоти 7 поверху та отримав важкі травми. Чоловік помер у лікарні.

Дарницький районний суд Києва визнав винним директора підприємства за ч.2 ст.272 КК України (Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людини).

Директора засуджено до 3 років обмеження волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій на 1 рік.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що в Харкові з десятого поверху новобудови впав 32-річний будівельник. Від отриманих травм чоловік помер.

Також в Одесі біля дельфінарію на будівельному майданчику сталася трагедія. У результаті падіння крана загинула людина — робочий будівництва.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді