Приховував статки: один з чинних членів Кабміну постане перед судом

16:09, 22 февраля 2019
САП вже скерувала до суду обвинувальний акт.
Приховував статки: один з чинних членів Кабміну постане перед судом
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Після завершення ознайомлення сторони захисту з матеріалами досудового розслідування, які було відкрито 6 листопада 2018 року, прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно одного з чинних членів Кабінету міністрів України. Про це передає прес-служба САП.

Під час досудового розслідування встановлено, що, працюючи виключно на державний службі, обвинувачений не міг заощадити достатньо коштів (враховуючи здійснені витрати), щоб у 2015 році придбати новий автомобіль преміум-класу за понад 1,4 млн гривень та зберігати готівкою 90 тис. доларів США та 25 тис. євро.

З метою уникнення декларування придбаного автомобіля та приховування дійсних статків міністра, реєстрацію транспортного засобу було здійснено на рідного брата, проте користувався ним від початку купівлі обвинувачений та його дружина.

Крім того, подаючи декларації за 2015-2016 роки, міністр умисно не задекларував право користування зазначеним автомобілем, витрати на його придбання, витрати на оренду будинку у передмісті Києва та право користування будинком і земельною ділянкою. Як встановлено детективами НАБУ, відомості в деклараціях за вказані роки відрізняються від достовірних на понад 8 млн гривень.

Обвинувальний акт за ч.3 ст.368-2 КК України (Незаконне збагачення) та ст. 366-1 КК України (Декларування недостовірної інформації) скеровано до Солом’янського районного суду міста Києва для розгляду по суті.

У САП зазначили, що згідно з вимогами ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що  НАЗК повідомило НАБУ і поліцію про недостовірні дані у деклараціях посла України в Ірані Сергія Бурдиляка та депутата Чернівецької міської ради Ромео Скрипи. Посадовці подали недостовірні відомості на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Ще раніше НАЗК у деклараціях п’яти посадовців виявило ознаки кримінального правопорушення, пов’язаного з корупцією, — умисного декларування недостовірної інформації на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки