Корупційна схема в Полтавській ОДА: є нові подробиці

13:35, 27 февраля 2019
Детективи з'ясували приголомшливі факти.
Корупційна схема в Полтавській ОДА: є нові подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Детективи Національного антикорупційного бюро з'ясували, що керівники Полтавської облдержадміністрації вимагали від підприємців мільйонні суми та хабарі в сотні тисяч доларів, елітні машини та коштовні гаджети, повідомляє «Українська правда».

Слідчі НАБУ встановили, що голова ОДА Валерій Головко, його перший заступник Андрій Пісоцький, радник губернатора О.М. Літвінов та директор департаменту будівництва і ЖКГ Полтавської ОДА Т.Т. Голбан створили корупційну схему з вимагання хабарів від підприємців за забезпечення їх перемоги в державних закупівлях.

З’ясувалося, що в 2017 року представник консорціумів "АЛВІ РОД" та "Укрбуддор" на бізнес-форумі в Полтаві познайомився з Головком і Пісоцьким, після чого вони взяли в підприємця 200 тисяч доларів хабара за неперешкоджання веденню бізнесу в Полтавській області.

Також  губернатор отримав у представника хабар у вигляді оплати відпочинку чиновників ОДА в Іспанії.

Як з'ясували детективи, на вимогу Головка були придбані 12 мобільних телефонів iPhone 10 та комп'ютер MacBook Pro. 6 телефонів забрав голова ОДА, 6 телефонів і ноутбук — Пісоцький.

За даними НАБУ, наприкінці 2017 року Головко отримав від представника компаній на день народження ще один хабар: автомобіль Mercedes G 63 AMG 2017 року випуску.

Згідно з даними слідства, 17 січня 2018 року Головко взяв у представника компаній у борг 100 тисяч доларів, але повернув лише частину цих коштів.

Як повідомили в НАБУ, в середині квітня 2018-го голова ОДА відмовився просто заплатити фірмі "Укрбуддор" за виконані роботи, натомість запропонував представнику компаній наступне: консорціум "АЛВІ РОД" виставляє області рахунок на 80 мільйонів гривень, але отримує лише половину, решта йде в кишені Головку і його заступнику.

 Реальна вартість цих робіт склала 38 мільйонів гривень.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що в Кривому Розі затримали чиновника виконавчої служби під час одержання хабара.

Ще нам стало відомо, що в Києві затримали посадовця банку, який вимагав винагороду за сприяння в оренді одного з банківських приміщень.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталя Бжассо
    Наталя Бжассо
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Володимир Біоносенко
    Володимир Біоносенко
    голова Миколаївського окружного адміністративного суду
  • Василь Кузь
    Василь Кузь
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Тетяна Фетісова
    Тетяна Фетісова
    суддя Черкаського апеляційного суду