13 тисяч літрів сурогатного алкоголю: в Херсоні накрили підпільні цехи

14:59, 5 марта 2019
Загальна вартість майна складає 7 мільйонів гривень.
13 тисяч літрів сурогатного алкоголю: в Херсоні накрили підпільні цехи
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Оперативники вилучили з підпільних цехів понад 13 тисяч літрів фальсифікованого алкоголю та спирту. Про це повідомляє департамент захисту економіки Національної поліції України своїй сторінці в Facebook.

Фальсифікат знайшли у двох підпільних цехах в Херсоні. Як відомо, перший цех спеціалізувався на виготовленні «горілки» в упаковках «бег-ін-бокс», другий — на так званому елітному алкоголі іноземних виробників.

Правоохоронці також встановили місця зберігання готової до реалізації продукції, канали постачання сировини для її виготовлення та канали збуту. Сурогат реалізувався здебільшого на півдні України. «Алкоголь» можна було придбати безпосередньо на складах, де він зберігався, або у зручний для замовника спосіб. На першому складі поліцейські вилучили майже 12 тисяч літрів спирту та готового сурогатного алкоголю.

Другий цех також знаходився в Херсоні. Місцевий мешканець організував підпільне виробництво у підвальному приміщенні житлового будинку. Фальсифікат він реалізував у своєму помешканні: там була продукція як українських, так і іноземних торгових марок. Крім того, замовлення можна було зробити за допомогою мессенджерів та соціальних мереж. На всій продукції були відсутні акцизні марки.

За результатами обшуків працівники управління захисту економіки в Херсонській області Національної поліції та ГУ ДФС у Херсонській області, АР Крим та мСевастополі вилучили понад 1,5 тисяч літрів лікеро-горілчаної продукції різних торгових марок та спирту, а також компоненти для виготовлення «алкоголю» та обладнання.

Загалом правоохоронці вилучили із незаконного обігу та завадили потраплянню на споживчий ринок 13,4 тисяч літрів фальсифікованого алкоголю, вживання якого може бути небезпечним для здоров’я громадян. Наразі на вилучено майно загальною вартістю майже 7 мільйонів гривень накладено арешт.

За обома фактами протиправної діяльності відкриті кримінальні провадження за ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) та ст. 227 (випуск або реалізація недоброякісної продукції) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що СБУ накрила підпільний цех та вилучила 6 тиляч літрів підробного алкоголю.

Також ми повідомляли, що в Україні заборонили етиловий спирт. Аптекам доручили зняти з продажу даний лікарський засіб.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Мричко
    Наталія Мричко
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Маруліна
    Любов Маруліна
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Богдан Санін
    Богдан Санін
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва