Росія готує напад на Україну з трьох напрямків

12:07, 6 марта 2019
Віктор Муженко заявив, що Росія завершує формування ударних з’єднань.
Росія готує напад на Україну з трьох напрямків
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Голова Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко заявив, що Росія завершує формування на кордонах України ударних з’єднань. Вони разом з військовими частинами спецпризначення становитимуть основу сил для вторгнення.

Про це голова Генштабу розповів на зустрічі з акредитованими в Україні представниками військово-дипломатичного корпусу, повідомляє УНІАН.

«У сучасних геополітичних реаліях ми прогнозуємо військові загрози по трьох з чотирьох географічних напрямках: з півночі, сходу та півдня», — сказав Муженко. Водночас начальник Генштабу ЗСУ наголосив, що висока мобільність, адаптивність та автономність наших військ у поєднанні з фактором «рідної землі» є нашою стратегічною перевагою над військами окупантів.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що Держдеп США закликав Росію повернути Крим Україні. Офіційна заява поширена Держдепом США 27 лютого.

Також ми повідомляли, що Росія стягує війська в Ростовській області. Керівництво Російської Федерації посилило процес прихованої мобілізації біля кордонів з Україною.

Крім того, Російська Федерація повністю відповідальна за ситуацію на окупованих територіях Донбасу і здійснює там повний контроль над бойовиками. Про це повідомив у Twitter міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде