Росія повинна повернути Крим Україні, — Держдеп США

10:55, 28 февраля 2019
Офіційна заява поширена Держдепом США 27 лютого.
Росія повинна повернути Крим Україні, — Держдеп США
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Держдеп США опублікував заяву голови американської дипломатії Майка Помпео, в якій наголошується, що окупований Крим повинен повернутися під контроль України.

Офіційна заява поширена Державним департаментом США 27 лютого.

«П’ять років тому окупація Росією українського Кримського півострова викликала ескалацію російської агресії. Росія намагалася зруйнувати міжнародний порядок, підірвала основні людські права та послабила нашу спільну безпеку. Світ не забув цинічну брехню, яку Росія використала для виправдання своєї агресії та маскування своїх спроб анексії української території», — сказав Помпео.

Держсекретар підкреслив, що застосування Росією сили проти мирного сусіда не повинне допускатися авторитетними державами. «США підтверджують свою незмінну позицію: Крим — це Україна, и повинен бути повернений під контроль України», — вказав голова американської дипломатії.

Також у заяві вказано, щоб Росія звільнила з полону всіх українців, в тому числі членів кримськотатарської спільноти, затриманих, щоб помститися за мирне виявлення своїх думок».

«Сюди входять Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Руслан Зейтуллаєв та ще близько 70 осіб. Ми закликаємо Росію негайно припинити всі зловживання», — заявив Майк Помпео.

У заяві стверджується, що США в подальшому будуть зберігати санкції проти Росії.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що в ОБСЄ відреагували на заборону участі російських спостерігачів на виборах в Україні.

Раніше ми повідомляли що Держдеп зайняв неочікувану позицію щодо спостерігачів з Росії. Американці вважають, що відмова від російських спостерігачів ставить під сумнів демократичність виборів в Україні.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки