Вимагав хабар від постачальників продовольства: ДБР завершило розслідування

10:58, 13 марта 2019
Посадовець хотів отримати 46 000 гривень.
Вимагав хабар від постачальників продовольства: ДБР завершило розслідування
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі теруправління ДБР у Краматорську завершили розслідування кримінального провадження щодо 23-річного посадовця прикордонного загону за фактом вимагання та отримання неправомірної вигоди. Підозрюваний відповідав за тилове забезпечення одного з прикордонних загонів у Луганській області, розташованого поблизу лінії розмежування. Про це повідомляє прес-служба Бюро.

За результатами розслідування встановлено, що посадовець, користуючись своїм службовим становищем, а саме — посадою керівника відділення продовольчого забезпечення, вимагав гроші від підприємства з Кривого Рогу Дніпропетровської області, яке постачало продукти харчування (картоплю) для прикордонників. У якості "подяки" за співпрацю він спочатку просив 10 відсотків від вартості поставленого товару, а згодом збільшив вимоги до 20 відсотків. Інакше погрожував розірвати договір з постачальником.

У ході розслідування проведено експертизу відео- та звукозапису розмов, під час яких підозрюваний озвучував свої вимоги підприємцю. Загалом посадовець вимагав та отримав від представника агропідприємства неправомірну вигоду на загальну суму 46 000 гривень.

Справу за обвинуваченням посадовця у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3, ст. 368 Кримінального кодексу України) військова прокуратура Луганського гарнізону скерувала до суду.

У разі доведення вини обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. 

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що слідчі центрального апарату ДБР розслідують факт перевищення службових повноважень трьома працівниками патрульної поліції м. Києва, що призвело до тяжких наслідків — смерті потерпілого.

Також ДБР на хабарі затримало керівника одного з Регіональних сервісних центрів МВС.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки