Вимагав 20 тисяч: ДБР на хабарі затримало керівника одного з Регіональних сервісних центрів МВС

11:19, 23 февраля 2019
Посадовця затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.
Вимагав 20 тисяч: ДБР на хабарі затримало керівника одного з Регіональних сервісних центрів МВС
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у Мелітополі, спільно з Головним управлінням Служби безпеки України в АРК Крим викрили факт вимагання 20 тисяч гривень начальником одного з Регіональних сервісних центрів МВС у Херсонській області. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює військова прокуратура Запорізького гарнізону. Про це повідомляє прес-служба ДБР.

«За попередніми даними, начальник сервісного центру МВС вимагав від керівника приватного підприємства кошти за реєстрацію 90 транспортних засобів, реалізованих через це підприємство протягом вересня-листопада 2019 року», - сказано у повідомленні.

У січні було задокументовано отримання посадовцем першої частини неправоміної вигоди - 10 тисяч гривень. Під час отримання другої частини коштів - ще 10 тисяч гривень - посадовця затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Тривають першочергові слідчі дії.

Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у вимаганні неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України), а також обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади.

У разі доведення вини посадовцю загрожує побавлення волі терміном від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади строком до 3 років.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що слідчі центрального апарату ДБР розслідують факт перевищення службових повноважень трьома працівниками патрульної поліції м. Києва, що призвело до тяжких наслідків — смерті потерпілого.

Крім того, ми писали, що Держбюро розслідувань затримало керівника сектора одного з відділів поліції в Одеській області під час отримання хабара у $500 від контрабандиста.

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду