П’ятий апеляційний адмінсуд прийняв рішення щодо танкера з РФ «Механік Погодін»

12:55, 13 марта 2019
Суд відмовив у розблокуванні російського танкера.
П’ятий апеляційний адмінсуд прийняв рішення щодо танкера з РФ «Механік Погодін»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

П’ятий апеляційний адміністративний суд залишив без змін рішення Херсонського окружного адміністративного суду, яким було відмовлено розблокування російського танкера «Механік Погодін» у зв’язку зі знаходженням компанії-судновласника у санкційному списку. Про це передає прес-служба суду.

12 березня 2019 року колегія суддів П’ятого апеляційного адміністративного суду розглянула апеляційну скаргу АТ «Судохідна компанія «Волзьке пароплавство» (правонаступник ТОВ «В.Ф. Танкер») на рішення Херсонського окружного адміністративного суду від 03 грудня 2018 року по справі за позовом ТОВ «В.Ф. Танкер» до капітана Херсонського морського порту, Державної прикордонної служби України Азово-Чорноморського регіонального управління про визнання дій протиправними та зобов’язання вчинити певні дії, скасування рішень.

Нагадуємо, 03 грудня 2018 року судом І-ої інстанції у задоволенні позову ТОВ «В.Ф.Танкер» відмовлено повністю. Судну «Механік Погодін» заборонено вихід з акваторії Херсонського морського порту.

Текст рішення суду І-ї інстанції доступний за посиланням.

За результатами розгляду колегія суддів П’ятого апеляційного адміністративного суду постановила:

  • у задоволенні апеляційної скарги АТ «Судохідна компанія «Волзьке пароплавство» відмовити;
  • рішення Херсонського окружного адміністративного суду від 03 грудня 2018 залишити без змін.

Постанова суду апеляційної інстанції набирає законної сили з дня її прийняття та може бути оскаржена до Верховного Суду протягом тридцяти днів з дня проголошення.

З судовим рішенням у справі №2140/1776/18 можна буде ознайомитись на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень після виготовлення його повного тексту.

У суді нагадали, що 10 серпня 2018 року в Херсонському морському порту правоохоронці виявили судно «Механік Погодін» під російським прапором, що належить російській компанії «Веб-Лізинг», яка входить до списку санкцій Ради національної безпеки і оборони України.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що 16 вересня минулого року в Херсоні чоловік на моторному човні «Крим» врізався в борт російського танкера «Механік Погодін», який був пришвартований в порту.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде