Скандал під Львовом: жінка померла на заводі через страх узяти лікарняний

06:00, 16 марта 2019
Жінка не хотіла йти у лікарняну відпустку, бо на роботі погрожували звільненням.
Скандал під Львовом: жінка померла на заводі через страх узяти лікарняний
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Працівниця заводу «Фуджікура» у Львівській області зомліла на робочому місці та за два тижні померла в лікарні, повідомляє «Цинічний Львів» з посиланням на власні джерела.

В лікарні у 40-річної жінки виявили двостороннє запалення легень. Колеги розповіли, що вона не хотіла йти у лікарняну відпустку, бо на роботі погрожують звільненням, якщо кількість «ухилень від роботи» перевищить чотири на рік.

Працівниця займалася складанням дротяної мережі. У неї залишилося троє дітей.

Про порушення умов праці на заводі «Фуджікура», який було відкрито у 2016 році в селі Підрясне на Львівщині, повідомлялося й раніше. При цьому журналісти скаржилися, що керівництво заводу відмовляється від спілкування.

У березні 2018 року був випадок з 31-річною працівницею заводу: вона намагалася перерізати канцелярським ножем горло після того, як її звільнили. У поліції інформацію тривалий час не коментували, проте згодом відкрили кримінальне провадження за статтею про доведення до самогубства.

«Перед працевлаштуванням мене, як і інших претендентів на роботу, попередили, що на час випробувального строку жінкам не бажано вагітніти, а лікарняний менеджер називав вагітність порушенням дисципліни»,  розповів один із працівників на умовах анонімності. «Дуже часто виходить, що у вечірню зміну доводиться працювати по 12 годин, оскільки автобус просто не везе додому. Був інцидент, коли на заводі наш начальник закривав туалети. Це він мотивував тим, що потрібно виконувати плани і терпіти»,  повідомила інша робітниця.

«На заводі у другу зміну жахливе харчування — нам давали те, що люди не доїли у першу зміну. Нас годували перловкою, картоплею з борошном. При цьому з нас знімали за це гроші», — розповів колишній працівник заводу. «Мене вигнали тільки через те, що я під час обіду в нічній зміні заснула»,  каже працівниця К., яка просила не називати її ім’я.

Робітники намагалися створити профспілку, але за кілька днів керівництво звільнило голову новоутвореної профспілки і його заступницю.

У 2016 році керівниця адміністративної діяльності заводу Оксана Лашманова пояснювала, що працівники звільняються, бо «у Львові люди не звикли працювати на заводах». За її словами, багато працівників поки не виконують своєї норми, бо вони молоді люди з браком досвіду. Але запевнила, що недосвідченість не тягне за собою штрафних санкцій.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що в російському місті Дзержинський, яке розташовано на південному сході від Москви, обвалився дах на одному з заводів, в результаті чого загинули робітники.

Крім того, на Тальнівському цукровому заводі в Черкаській області загинув працівник. Чоловік випадково впав у ринву, де потужний потік води несе цукровий буряк, і загинув.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді