СБУ блокувала канал нелегальної міграції іноземців до ЄС

17:15, 26 марта 2019
Правоохоронці затримали організатора кримінального бізнесу.
СБУ блокувала канал нелегальної міграції іноземців до ЄС
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Служба безпеки України припинила діяльність каналу нелегальної міграції іноземців до країн Європейського Союзу, передає прес-центр СБУ.

Троє громадян України підшукували осіб, які незаконно прибували з країн з підвищеною терористичною загрозою і бажали виїхати до Європи. Для здійснення їхнього подальшого «транзиту» зловмисники виготовляли «клієнтам» підроблені закордонні паспорти. Вартість одного комплекту документів становила від 8 до 16 тисяч доларів.

Правоохоронці затримали організатора кримінального бізнесу, вихідця однієї з країн Близького Сходу, та обох його поплічників у Києві під час передачі чергового фальшивого закордонного паспорта та отримання «завдатку» за наступне замовлення у розмірі 8 тисяч доларів.

У ході санкціонованих слідчих дій правоохоронці виявили чимало підроблених паспортів громадян України, бланки довідок про реєстрацію громадян та електронні носії інформації, які підтверджують протиправну діяльність. Наразі затриманим повідомлено про підозру в скоєнні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 332, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Тривають слідчі дії.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що Служба безпеки України затримала у Харкові колишнього жителя окупованої Горлівки, який у лютому 2015 року вступив у ряди окупантів і був направлений у так звану «військову розвідку Новоросії».

Також відомо, що ДБР затримало начальника відділу СБУ та його підлеглого на вимаганні $110 тисяч.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей