У Харкові СБУ затримала бойовика «військової розвідки «Новоросії»

19:03, 23 марта 2019
Бойовик брав активну участь в бойових діях проти підрозділів Збройних сил України.
У Харкові СБУ затримала бойовика «військової розвідки «Новоросії»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Служба безпеки України затримала у Харкові колишнього жителя окупованої Горлівки, який в лютому 2015 року вступив в ряди окупантів і був направлений в так звану "військову розвідку "Новоросії", повідомляє прес-служба СБУ.

Бойовик отримав позивний "Куб" і брав активну участь в бойових діях проти підрозділів Збройних сил України.

За інформацією спецслужби, на початку цього року чоловік вирішив переїхати на постійне місце проживання до Харкова і, щоб легалізуватися, спробував отримати дублікати своїх особистих документів, які нібито було втрачено.

Співробітники СБУ встановили місце тимчасового проживання зловмисника і провели обшук, під час якого вилучили бойову гранату РГД-5 і тротилову шашку вагою 400 грамів, а самого бойовика затримали.

В рамках відкритого кримінального провадження були зафіксовані додаткові факти причетності затриманого до сприяння терористам так званої "ДНР". Слідчі дії тривають.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що два бойовика із Бахмута добровільно здалися поліції. Учасники бандформувань на сході України скористалися наданим державою шансом звільнитися від кримінальної відповідальності. Чоловіки самі прийшли до поліції.

Також бійцям ООС вдалося затримати на Донбасі бойовика, який довгий час проходив підготовку в Бєлгороді. Затримали бойовика під час спроби проходження одного з блокпостів.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді