Справа щодо заборони в’їзду в Україну Федора Добронравова: суд ухвалив рішення

13:21, 27 марта 2019
Суд задовольнив адмінпозов ТОВ «Телерадіокомпанія студія 1+1» та ТОВ «Кіноквартал».
Справа щодо заборони в’їзду в Україну Федора Добронравова: суд ухвалив рішення
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Окружний адміністративний суд Києва, розглянувши адміністративну справу за позовом ТОВ «Телерадіокомпанія студія 1+1» та ТОВ «Кіноквартал», задовольнив адміністративний позов про визнання протиправними дій, скасування постанови та наказів. Про це передає прес-служба суду.

«Зокрема, суд визнав протиправними дії Служби безпеки України щодо підготовки довідки про наявність підстав для прийняття постанови про заборону в’їзду в Україну громадянину Російської Федерації Федору Добронравову та визнав протиправною та скасував відповідну постанову СБУ.

Також суд визнав протиправними дії даного відомства щодо звернення до Міністерства культури України про внесення Добронравова до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці, та визнав протиправним та скасував даний наказ Міністерства культури України та наказ Державного агентства України з питань кіно у частині анулювання державних посвідчень на право розповсюдження і демонстрування певних фільмів»,  йдеться у повідомленні.

Під час ухвалення рішення у справі судом було проаналізовано зміст довідки, яка була підготована СБУ і на підставі якої прийняті й інші оскаржувані рішення, та встановлено, що вона була складена з порушенням нормативних вимог та за відсутності належних обґрунтувань. «Тому всі інші рішення, прийняті відповідачами на підставі зазначеної довідки, судом визнано необґрунтованими, а тому визнано протиправними й скасовано відповідну постанову СБУ, наказ Міністерства культури України та наказ Державного агентства України з питань кіно у частині анулювання державних посвідчень на право розповсюдження і демонстрування певних фільмів за його участі»,  додали у суді.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк висловився щодо скандалу навколо серіалу.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Литвиненко
    Олександр Литвиненко
    секретар Ради національної безпеки і оборони України
  • Наталя Бжассо
    Наталя Бжассо
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Володимир Біоносенко
    Володимир Біоносенко
    голова Миколаївського окружного адміністративного суду
  • Василь Кузь
    Василь Кузь
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Тетяна Фетісова
    Тетяна Фетісова
    суддя Черкаського апеляційного суду