Переймування Дніпропетровської області: КСУ розгляне зверення ВР

13:50, 29 марта 2019
ВП КСУ на пленарному засіданні у формі письмового провадження розпочне розгляд справи.
Переймування Дніпропетровської області: КСУ розгляне зверення ВР
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

2 квітня о 10 годині Велика палата Конституційного Суду України на пленарному засіданні у формі письмового провадження розпочне розгляд справи за конституційним зверненням Верховної Ради України про надання висновку щодо відповідності законопроекту про внесення зміни до статті 133 Конституції України (щодо перейменування Дніпропетровської області) (реєстр. №9310-1) вимогам статей 157 і 158 Конституції України.

Верховна Рада України відповідно до постанови Верховної Ради України «Про включення до порядку денного десятої сесії Верховної Ради України восьмого скликання законопроекту про внесення зміни до статті 133 Конституції України (щодо перейменування Дніпропетровської області) і про його направлення до Конституційного Суду України» від 7 лютого 2019 року №2682–VIII звернулася до Конституційного Суду України з клопотанням надати висновок щодо відповідності зазначеного законопроекту вимогам статей 157 і 158 Конституції України.

Законопроектом пропонується у ч. 2 ст. 133 Конституції України слово «Дніпропетровська» замінити словом «Січеславська». Згідно зі ст. 159 Конституції України, Верховна Рада України розглядає законопроект про внесення змін до Конституції України за наявності висновку Конституційного Суду України щодо відповідності законопроекту вимогам ст. 157 і 158 Конституції України.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що 14 лютого до Конституційного Суду України надійшло конституційне звернення Верховної Ради України про надання висновку щодо відповідності законопроекту про внесення зміни до ст. 133 Конституції України (щодо перейменування Дніпропетровської області).

Крім того, Конституційний Суд України надав свій висновок щодо законопроекту, який передбачає перейменування Кіровоградської області у Кропивницьку. Законопроект було визнано таким, що відповідає Основному Закону.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді