Справа Тараса Познякова: стали відомі нові подробиці про викрадача

05:00, 12 апреля 2019
Викрадач останні 3 роки жив у квартирі за кілька сотень метрів від Голосіївського управління поліції.
Справа Тараса Познякова: стали відомі нові подробиці про викрадача
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Викрадач Тараса Познякова, росіянин Луан Кінгісепп, який перебував у міжнародному розшуку, останні три роки жив у квартирі за кілька сотень метрів від Голосіївського управління поліції Києва. Є інформація, що увесь цей час злочинця покривала подруга-візажист, яка гримувала Луку, аби його не впізнали на вулиці. Про це повідомляє krapka.club.

Нагадаємо, Л. Кінгісепп разом з Дмитром Голубом підозрюються у викраденні мешканця Львова Т. Познякова під час спільної поїздки на машині останнього по BlaBlaCar до Києва. Головна версія  з метою пограбувати та забрати автомобіль. Позняков досі не знайдений, а Д. Голуб, який був згодом затриманий, відмовляється давати будь-які свідчення.

За даними слідства, уродженець Чернівців Голуб займався викраденням та продажем автомобілів ще на початку 2000-х років. Згодом цей «бізнес» він продовжував у «сірій» зоні АТО. Також Кінгісепп та Голуб причетні до стрілянини в Мукачевому у липні 2015 року.

Вдалося також встановити особу жінки, яка 23 березня вибігла з квартири №55 на проспекті Науки, 11 після того, як у ній пролунав вибух. Тоді в приміщенні знайшли тіло громадянина РФ Л. Кінгісеппа  колишнього бійця підрозділу «Сонечко» (входив до «Правого сектору») та одного з двох головних підозрюваних у викраденні Познякова. Це 33-річна Ірина. У минулому жінка працювала гримером-візажистом. В інтернеті є її оголошення з пропозицією виконати макіяж будь-якої складності  весільний, вечірній, фантазійний.

«Свідки казали, що звідти вибігла дівчина з рудим хвостиком. Її знайшли, проте досі не допитали. З підозрюваним Кінгісеппом вони були давно знайомі, ще з «Правого сектора». За нашими даними, вона була в курсі того, що Кінгісепп перебуває в розшуку за підозрою у викраденні Познякова. Вона знала, що Лука злочинець, проте покривала його. Більше того, вона допомагала йому залишатися невпізнаним. Ірина гримувала його, коли він виходив кудись на вулицю»,  йдеться у повідомленні.

Останнім часом Кінгісепп носив довге волосся та бороду, тоді як у минулому в нього була коротка зачіска.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Києві від вибуху загинув викрадач львів'янина Тараса Познякова.

Ще відомо, що поліція затримала підозрюваного у викраденні Познякова.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді