КСУ розгляне справу щодо конституційності окремих положень Кодексу законів про працю

12:50, 19 апреля 2019
Конституційну скаргу подала Тетяна Жабо.
КСУ розгляне справу щодо конституційності окремих положень Кодексу законів про працю
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У понеділок, 22 квітня о 14:00 другий сенат Конституційного Суду України на пленарному засіданні у формі письмового провадження розпочне розгляд справи за конституційною скаргою Тетяни Максимівни Жабо щодо відповідності Конституції України (конституційності) положень ч. 3 ст. 40 Кодексу законів про працю України (далі — Кодекс). Про це передає прес-служба КСУ.

Суть питання

Відповідно до положень ч. 3 ст. 40 Кодексу, не допускається звільнення працівника з ініціативи власника або уповноваженого ним органу в період його тимчасової непрацездатності (крім звільнення за п. 5 цієї статті), а також у період перебування працівника у відпустці.

Суб’єкт права на конституційну скаргу вважає, що висновок, викладений в остаточному судовому рішенні Верховним Судом у її справі, згідно з яким оспорювані положення Кодексу не поширюються на трудові правовідносини, які виникли на підставі трудового контракту, призводить до порушення її конституційних прав та погіршує умови праці працівників певних категорій.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Конституційний Суд України розгляне справу щодо конституційності окремих положень Закону «Про судоустрій і статус суддів».

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва