Справа щодо надання Томосу: Верховний Суд прийняв рішення

16:10, 25 апреля 2019
Суд закрив провадження.
Справа щодо надання Томосу: Верховний Суд прийняв рішення
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховний Суд закрив провадження у справі за позовом релігійних організацій про скасування постанови Верховної Ради України №2410-VIII від 19.04.2018 «Про підтримку звернення Президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні». Про це передає прес-служба ВС.

«25 квітня 2019 року Верховний Суд розглянув справу та дійшов висновку, що вона не має ознак справи адміністративної юрисдикції. Оголошено лише резолютивну частину ухвали. Повний текст ухвали очікується протягом 5 днів»,  йдеться у повідомленні. 

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Конституційний Суд відмовив у відкритті конституційного провадження за конституційним поданням 47 народних депутатів щодо відповідності Конституції України постанови Верховної Ради України «Про підтримку звернення Президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православної церкви України» від 19 квітня 2018 року.

Крім того, Окружний адміністративний суд Києва розглянув заяву про забезпечення позову у справі про скасування наказу Міністерства культури України, відповідно до якого Київська Митрополія Української Православної Церкви та низка релігійних організацій повинні внести зміни до своєї офіційної назви та подати відповідні зміни до свого статуту на реєстрацію до 26 квітня 2019 року. 

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси