Суд відмовив Кабміну у скасуванні забезпечення позову у справі Ради громадського контролю при ДБР

18:35, 26 апреля 2019
Ухвала може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції.
Суд відмовив Кабміну у скасуванні забезпечення позову у справі Ради громадського контролю при ДБР
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У п’ятницю, 26 квітня Окружний адміністративний суд Києва у складі головуючого судді О. М. Чудак відмовив у задоволенні клопотання Кабінету міністрів України про скасування заходів забезпечення позову у справі за позовом члена Ради громадського контролю при Державному бюро розслідувань Ярослава Романенка до Кабінету міністрів України про визнання протиправною й нечинною постанови Кабміну №218 від 13 березня 2019 р. «Про внесення змін до постанови Кабінету міністрів України від 20 грудня 2017 р. №1086». Про це передає прес-служба РГК ДБР.

Зазначеною постановою були внесені зміни до Положення про Раду громадського контролю при Державному бюро розслідувань (РГК при ДБР) та викладено у новій редакції Порядок формування складу РГК при ДБР, що передбачає інтернет-голосування, яке дозволяє голосувати за склад Ради громадянам інших держав, навіть громадянам держави-агресора.

Як зазначено в ухвалі Суду, представником відповідача не наведено обгрунтування та не надано суду доказів на підтвердження факту зміни обставин, які стали підставою для вжиття заходів забезпечення адміністративного позову, а також не зазначено будь-яких нових обставин, які повинні бути враховані для скасування заходів забезпечення позову. Таким чином, суд дійшов висновку, що наведені заявником обгрунтування не спростовують обставини, встановлення яких зумовило необхідність вжиття заходів забезпечення адміністративного позову.

Ухвала може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції у порядку та строки, встановлені ст. 293, 295–297 КАСУ.

У РГК ДБР нагадали, що 12 квітня ухвалою Окружного адміністративного суду Києва Державному бюро розслідувань заборонено проводити конкурс та визначати результати конкурсу з формування складу Ради громадського контролю при Державному бюро розслідувань до набрання законної сили рішенням суду у даній справі.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що директор Державного бюро розслідувань звинувачує старий склад РГК в неконструктивності, а той заявляє про намагання керівника ДБР узурпувати владу.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси