Жорстоке вбивство в Полтаві: чоловік зарізав сусідку

07:25, 30 апреля 2019
Обвинувачений напідпитку посварився із колишньою дружиною, а потім зарізав сусідку.
Жорстоке вбивство в Полтаві: чоловік зарізав сусідку
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

7 лютого Октябрський райсуд Полтави виніс вирок Сергію Халімону, який напідпитку посварився із колишньою дружиною, а потім зарізав сусідку. Суддя призначила обвинуваченому 8 років ув’язнення. Про це повідмляє видання «Полтавщина».

Відповідно до Єдиного державного реєстру судових рішень, 15 квітня 2018 року обвинувачуваний прийшов до своєї колишньої дружини в гості, за адресою. Чоловік повернувся із Росії, де був на заробітках і хотів обговорити з колишньою дружиною надання аліментів  їх спільному сину. Під час розмови колишнє подружжя вживало алкогольні напої, після чого чоловік почав сваритися із колишньою дружиною.

За словами жінки, колишній чоловік погрожував зарізати її, а також собаку. Тому вона взяла тварину і пішла з квартири. Жінка звернулася до сусідки за допомогою — розповіла про погрози колишнього та попросила викликати поліцію. Але сусідка сказала, що зможе сама залагодити конфлікт та заспокоїти чоловіка.

Сусідка пішла до квартири жінки, яка почала спостерігати за ситуацією на порозі будинку. Сергій був на кухні та тримав у руках ніж, сусідка деякий час поговорила з чоловіком. Потім вона вийшла з квартири, тримаючись за живіт та сказала, що Сергій її зарізав. Вона присіла на підлогу і жінка побачила у потерпілої кров на халаті.

Жінка одразу викликала швидку та поліцію, а також зателефонувала дочці потерпілої. Потім швидка відвезла потерпілу до лікарні, де вона померла від отриманого поранення.

Сергій Халімон під час судового засідання свою провину не визнав і розповів, що коли його колишня вийшла гуляти із собакою, він почав смажити м’ясо на сковорідці. В руках у нього були лопатка та ніж. Раптово до кухні зайшла сусідка і він різко повернувся до неї та якимось чином поранив у живіт ножем, який тримав у руці. Але як саме це сталося обвинувачувааний не розуміє і пояснити не може.

Дочка померлої розповіла, що коли вона приїхала на місце події, то її матір вже забрала швидка. А чоловік зачинився у квартирі колишньої дружини і не впускав поліцію. Правоохоронцям довелося вибивати двері та за допомогою димових шашок затримувати винуватця.

Враховуючи все вищезгадане, суд прийшов до висновку, що чоловік винен у вчиненні умисного тяжкого тілесного ушкодження, яке спричинило смерть потерпілого (ч.2 ст. 121 КК України). Також суд врахував обставини, які обтяжують покарання — злочин був скоєний у стані алкогольного сп’яніння. За обставину, яка пом’якшила покарання, суд визнав часткове відшкодування матеріальної шкоди потерпілій

Суд призначив убивці 8 років ув’язнення та зобов’язав відшкодувати матеріальну шкоду дочці померлої — 4,6 грн та моральну шкоду — 100 тис. грн.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що тіло чоловіка, на якому фахівці виявили кілька отворів від куль, направлено для проведення судово-медичної експертизи для встановлення причин смерті. За фактом умисного вбивства відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України. Поліція встановлює осіб, причетних до злочину, розглядаються різні версії.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді