Черги до дитячих садків: у Вінниці вирішили проблему

14:00, 30 апреля 2019
Нині на Вінниччині діє 785 закладів дошкільної освіти, у яких виховується 55,7 тисяч діток.
Черги до дитячих садків: у Вінниці вирішили проблему
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На Вінниччині до кінця року не буде черг до дитячих садочків, бо відкривають нові дошкільні заклади та нові групи у діючих дитсадках, пише naparise.

«Зараз у нас в області черга становить 1416 дітей, у 2016 було майже 2 тисячі. Цього року ми плануємо ввести в експлуатацію ще вісім дитсадочків, де буде 545 місць», - зазначив директор департаменту освіти і науки Вінницької ОДА Володимир Буняк.

Нині на Вінниччині діє 785 закладів дошкільної освіти, у яких виховується 55,7 тисяч діток. Загалом, 95,4% дітей віком від 3 до 6 років на Вінниччині охоплено дошкільною освітою.

«Що стосується черг до дитсадків, то у Вінниці найкраща ситуація, якщо брати до уваги усю Україну. На даний момент у нас 382 дитини у черзі. Це ті діти, які залишилися з минулого року. Цього року введемо в дію два дитсадки. Один на 5 груп поблизу трамвайного депо. Другий на 4 групи на вулиці замостянська. В ньому буде можливість влаштувати 250 дітей. У нас весь час збільшується дитячий контент завдяки міграції. До Вінниці приїжджає багато молодих сімей з дітьми, які потребують влаштування у дитсадки і школи», - розповіла директор департаменту освіти міської ради Оксана Яценко.

У 2020 році також планують відкрити ще два дитсадки. Один на вулиці Ватутіна на 6 груп, другий на вулиці Покришкіна, що на Старому місті, на 11 груп.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, як потрапити до школи без реєстраціїМОН дав роз’яснення, які документи підтверджують місце проживання дитини.

Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Telegram канал Sud.ua
Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва