Цифра вражає: стало відомо про кількість російських офіцерів на Донбасі і в Криму

03:00, 14 мая 2019
В ОРДЛО росіяни обіймають усі керівні військові посади.
Цифра вражає: стало відомо про кількість російських офіцерів на Донбасі і в Криму
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На території окупованих Донбасу та Криму перебуває 75 тисяч кадрових російських офіцерів, заявив екс-командувач Операції об'єднаних сил Сергій Наєв, передає ТСН.

За його словами, в окупованому Росією Криму перебуває 40 тисяч військових, на території ОРДЛО - 35 тисяч.

"В ОРДЛО росіяни обіймають усі керівні військові посади та входять до складу підрозділів так званої точкової дії. Спецпідрозділи, інструктори з Росії. Їх там загалом від 2100 до 2300 осіб, в лавах "армій" перебувають близько 11 тисяч російських громадян, решта особового складу - місцеві мешканці", - зазначив Наєв.

Він додав, що командирів "1-го чи 2-го армійського корпусу" ніколи не показують, "і це частково підтверджує, що на цих посадах - кадрові російські генерали".

При цьому, на думку Наєва, на військову акцію щодо звільнення Україною окупованих територій "піде дуже мало часу".

"Менше доби. Головне у такому випадку - дуже швидка дія, щоб дійти до українського кордону і там закріпитись, а на звільненій території одразу ж мають розпочати спеціальні заходи Нацгвардія, Нацполіція, інші силові структури", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявив, що Російська Федерація готується до масштабної війни, і першою її точкоюстане Україна.

Також Російська Федерація направила партію своїх паспортів на окупований Донбас. Це зроблено для того, що ще більше дестабілізувати ситуаціювсередині України. При цьому життя на захоплених територіях не покращиться.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде