Коп підробив лікарняний на Київщині

08:45, 17 мая 2019
Документ він купив у Інтернеті.
Коп підробив лікарняний на Київщині
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Прокуратура Київської області повідомила про підозру працівнику поліції за використання підробленого лікарняного. Про це йдеться у прес-службі відомства.

Прокуратурою Київської області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно діючого співробітника патрульної поліції міста Києва, який з метою приховування факту відсутності на робочому місці протягом двох тижнів надав до кадрового підрозділу підроблену довідку про тимчасову непрацездатність, згідно з якою він нібито перебував на лікарняному.

Встановлено, що поліцейський в мережі Інтернет знайшов сайт, де пропонували послуги з виготовлення та продажу довідки непрацездатності, зателефонував туди і невдовзі за винагороду отримав вказаний документ.

Дії співробітника патрульної поліції прокуратурою кваліфіковано за ч.4 ст.358 КК України, тобто звинувачено у використанні завідомо підробленого офіційного документа.

У разі доведення в суді його вини поліцейському може загрожувати покарання у вигляді обмеження волі на строк до 2 років.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, як пацієнту оскаржити неправомірні дії медиків і отримати відшкодування.

Також ми розповідали, як працює новий електронний сервіс eHealth.

Крім того, чи можна оформити лікарняний у лікаря-ФОП.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді