Самарський райсуд провів «Урок справедливості» в 110 школі Дніпра

13:36, 28 мая 2019
Презентація нової частини мультфільму відбулась в рамках  Всеукраїнської акції для школярів початкової і середньої школи.
Самарський райсуд провів «Урок справедливості» в 110 школі Дніпра
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Самарський районний суд м. Дніпропетровська завітав у найвіддаленіший куточок нашого району до учнів 3 та 4 класу освітнього закладу №110 Самарського району м. Дніпра. Приводом цієї зустрічі стала презентація нової частини мультфільму «Урок справедливості» - «Слон проти Жирафи» в рамках  Всеукраїнської акції для школярів початкової і середньої школи. Також була продемонстрована і перша серія «Уроку справедливості» («Кінь проти Хом’яка»), повідомляє прес-секретар суду.

Традиційно урок провів член Асоціації розвитку суддівського самоврядування України суддя Румянцев О.П., який не тільки допоміг дітям розібратись на чиїй же стороні правда, а й показав школярам атрибути судді (мантію та нагрудний знак), розповів про права та обов’язки громадян, закріплені у Конституції України.

Міркування юних справедливців щодо вирішення спору просто вразили. З дитячою безпосередністю вони висловлювались досить по дорослому. Думки дітей розділились – більшість дуже палко відстоювала право Жирафа. Але мудре рішення судді Черепахи їм сподобалось.  А головне – всі вони вважають себе справедливими.

Після уроку суддя роздав дітям наліпки з серії «Справедливці». Кожному класу вручили диплом учасника акції та книгу «Справедливці» зі збіркою віршів на правову тематику. Діти з задоволенням зробили спільне фото з суддею на згадку.

Дякуємо викладачу 110 школи Матвєєвій Ларисі Юріївні за організацію та надану допомогу у проведенні заходу.

Проведення Всеукраїнської акції «Урок справедливості» ініційовано Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України (АРССУ) за підтримки Ради суддів України (рішення РСУ від 17.09.2018 №59). Захід здійснено в рамках реалізації грантового проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя». 

 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Вітюк
    Інна Вітюк
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Олексій Огурцов
    Олексій Огурцов
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Федорчук
    Андрій Федорчук
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Наталія Шевченко
    Наталія Шевченко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва