Вбивство Гандзюк: обвинуваченим призначили покарання

19:22, 6 июня 2019
Всіх обвинувачених зобов’язали сплатити 50 тисяч гривень на покриття судових витрат.
Вбивство Гандзюк: обвинуваченим призначили покарання
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Покровський райсуд Дніпропетровської області затвердив угоду зі слідством обвинувачених у вбивстві активістки Катерини Гандзюк і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі від 3 до 6 років.

Зокрема, Сергія Торбіна, якого називають координатором злочину, засудили до 6,6 років позбавлення волі. Виконавці отримали такі покарання: Микита Грабчук  6 років, Володимир Васянович та В'ячеслав Вишневський — по 4 роки, Віктор Горбунов  3 роки тюремного строку. При цьому фігурантам зарахують вже відбутий строк.

Усім 5 фігурантам справи інкримінували 27, 28, 121 ст. КК: умисне тяжке тілесне ушкодження, заподіяне групою осіб за попередньою змовою. Нагадаємо, угоди зі слідством п'яти фігурантів були затверджені 19 квітня.

Крім того, всіх обвинувачених зобов'язали сплатити 50 тис. грн на покриття судових витрат.

Вирок набере чинності після того, як закінчиться 30-денний строк на його оскарження. До того часу всі засуджені в подальшому будуть знаходитися під вартою.

Під час судового засідання один з обвинувачених Васянович прокоментував злочин, який йому інкримінують, заявивши, що його обдурили щодо Гандзюк. «Ми повинні були провчити сепаратистку. Ми повинні були провчити корупціонерку, людину, через яку йшли потоки грошей, з якою ні міліція, ні СБУ не могли впоратися. Тому ми пішли на такий крок», — розповів він.

Відзначимо, за даними звинувачення, Торбін на замовлення осіб, імена яких не називалися, схилив інших обвинувачених  Грабчука, Васяновича, Вишневського і Горбунова  до участі у злочині.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що відома активістка Гандзюк, яку невідомі облили кислотою, померла вранці 4 листопада. За попередніми даними, причиною смерті став тромб.

Крім того, загибель херсонської активістки Гандзюк стала «квінтесенцією так званого полювання на активістів»: лише за рік сталися десятки нападів.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді