Cмертельна ДТП у Дніпрі: суд обрав запобіжний захід водію

16:27, 10 июня 2019
Водієві повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.
Cмертельна ДТП у Дніпрі: суд обрав запобіжний захід водію
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Дніпровського апеляційного суду скасувала ухвалу суду першої інстанції, якою до підозрюваного у скоєні смертельної ДТП на вул. Маршала Малиновського у Дніпрі обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Про це повідомляє прес-центр суду.

Вказаній особі органи досудового слідства інкримінують те, що у середині травня поточного року на вул. Маршала Малиновського, перебуваючи за кермом технічно справного автомобіля Toyota Tundra, він грубо порушив правила безпеки дорожнього руху та допустив зіткнення з автомобілем Kia, який рухався попереду у попутному напрямку. Внаслідок цього автівка Kia продовжила рух у некерованому стані та, виїхавши на зустрічну смугу, зіткнулась з автомобілем Peugeot.

У наслідок ДТП загинули 3 людей, які перебували у Peugeot: водій та 2 пасажири, серед яких і малолітня дитина. Водій Kia перебуває у відділенні травматології обласної лікарні.

Водієві Toyota повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286 КК України (Порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило загибель потерпілих).

Дніпровський апеляційний суд скасував ухвалу суду першої інстанції та застосував до підозрюваного у ДТП запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 1000 прожиткових мінімумів (1 млн 921 тис. грн).

Правопорушника було взято під варту у залі апеляційного суду.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що на трасі Київ — Одеса зіштовхнулися 3 автомобілі. У результаті аварії загинула одна людина. 

Також на трасі Львів — Тернопіль вантажівка ГАЗ зіштовхнулася з мікроавтобусом Mercedes-Benz. У результаті аварії постраждало 11 людей.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва