Вирішили земельне питання: ДБР викрило посадовців

12:15, 14 июня 2019
Грошові кошти, що є неправомірною вигодою, були вилучені.
Вирішили земельне питання: ДБР викрило посадовців
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі теруправління ДБР, розташованого у м. Києві викрили службових осіб Баранівської міської ради Житомирської області під час отримання 30 000 гривень за виділення землі. Про це повідомляє прес-служба Бюро.

«За даними слідства, один із заступників голови Баранівської міської ради та начальник одного з відділів Баранівської міської ради вимагали та отримали 30 000 грн за вирішення земельних питань. Так, за ці кошти службові особи обіцяли надати чоловіку земельну ділянку площею 2 га та передати в оренду земельну ділянку площею 91 кв. м. для розміщення на ній торговельної точки.

13 червня вказані кошти були передані через посередника — також працівника Баранівської міської ради.

На даний час проводяться обшуки у робочих кабінетах Баранівської міської ради та за місцем проживання фігурантів для зібрання доказів їх протиправної діяльності. Грошові кошти, що є неправомірною вигодою, знайдені та вилучені», — йдеться у повідомленні.

Оперативний супровід у даному кримінальному провадженні здійснює Управління захисту економіки в Житомирській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України.

За результатами проведених слідчих дій вирішуватиметься питання щодо повідомлення особам про підозру.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що два чиновники Укрзалізниці вимагали від підприємця хабар у розмірі 270 тисяч гривень.

Також на Львівщині співробітники Служби безпеки України блокували діяльність організованого угруповання, яке спеціалізувалося на вимаганні грошей у громадян, зокрема представників комерційних структур.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва