Насильство, пов’язане з конфліктом: Кабмін пропонує зміни в законодавстві

14:23, 20 июня 2019
Нагальним завданням усіх гілок влади має бути приведення українського законодавства у відповідність до міжнародного кримінального законодавства.
Насильство, пов’язане з конфліктом: Кабмін пропонує зміни в законодавстві
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В Україні планують ввести в Кримінальний кодекс визначення такого злочину як «сексуальне насильство, пов’язане з конфліктом».

Про це заявила віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе під час круглого столу з питань протидії сексуальному насильству, пов’язаному з конфліктом, передає прес-служба Кабміну.

«Окрім цього нам необхідно адаптувати Міжнародний протокол з документування та розслідування сексуального насильства до українського контексту. Очевидно, це треба робити паралельно зі змінами до КК», — додала віце-прем’єр.

Вона вказала, що міністерства мають суттєві проблеми з розрізненням понять «сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом», та «домашнього насильства».

«Необхідно включити до адміністративної звітності категорію осіб, постраждалих від сексуального насильства в умовах конфлікту з розподілом за статтю, віком, місцем проживання та іншими ознаками», — наголосила віце-прем’єр.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що суд покарав матір підлітка, який вчинив психічне насильство.

Також ми писали, що суд виніс рішення щодо систематичного насильства в сім'ї.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей