У Зеленського вимагають зниження цін на дизель

15:30, 2 июля 2019
Андрій Герус просить учасників ринку відреагувати на зміну цінової кон’юнктури.
У Зеленського вимагають зниження цін на дизель
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На ринку дизелю спостерігається зниження цін у гуртовому сегменті. За останні 2 місяці таке зниження склало 18% або майже 5 грн/літр. Проте роздрібна вартість не знижується. Про це заявив представник Президента в Кабінеті міністрів Андрій Герус на своїй сторінці в Facebook.

Герус зазначає, що аби українці довіряли процесам дерегуляції та лібералізації, вони мають відчувати виграш від конкурентних ринків, зокрема у вигляді зниження цін, якщо на це є підстави.

«У жодному разі немає бажання здійснювати ручне регулювання цін, побудова висококонкурентних ринків є топ-пріоритетом для «Слуги народу» та Президента Зеленського. Але держава має моніторити ринки, щоб не відбувалося збоїв конкуренції (market failure)», — зазначив Герус.

Так, він просить учасників ринку відреагувати на зміну цінової кон’юнктури. Щоб споживачі вже найближчим часом могли відчути перевагу конкурентного ринку у вигляді обґрунтованого зниження цін — а це 2,5 млн українців, які користуються дизельними автомобілями, а також бізнес-сегмент, який заправляє свої авто на АЗС.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що в липні різко зросте ціна на паливо. Запроваджується ліцензування на виробництво, зберігання, транспортування і реалізацію нафтопродуктів усіх видів.

Також ми повідомляли про плани Кабміну щодо боротьби з високими тарифами на опаленняПрем'єр-міністр України запевнив, що вартість послуг постачання теплоенергії можна знизити, якщо інвестувати в енергоефективні заходи. Глава уряду закликав органи місцевої влади провести заходи з удосконалення котелень та теплових мереж. Як вважає голова уряду, ці заходи зможуть посприяти зменшенню тарифів на опалення та гарячу воду.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області