У ГПУ зробили заяву щодо ситуації з Клюєвим та Кузьміним

16:11, 3 июля 2019
Андрій Клюєв та Ренат Кузьмін перебували за межами України.
У ГПУ зробили заяву щодо ситуації з Клюєвим та Кузьміним
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В ГПУ повідомили, що з моменту старту виборчої кампанії відомством на запит ЦВК було надано вичерпну інформацію про громадян Андрія Клюєва та Рената Кузьміна. Повідомлення розмістила прес-служба Генеральної прокуратури.

Так, стосовно колишнього заступника генпрокурора Р. Кузьміна, ще 20 червня 2019 року на ім’я заступника голови ЦВК Є. Радченка було відправлено листа за підписом заступника генерального прокурора, в якому зазначено про розслідування кримінального провадження за підозрою колишнього заступника та першого заступника генерального прокурора України, заступника секретаря РНБОУ Р. Кузьміна у вчиненні особливо тяжких злочинів, у тому числі в легалізації (відмиванні) майна, здобутого злочинним шляхом, за скоєння яких законом передбачено покарання у вигляді позбавленні волі на строк від 8 до 15 років із конфіскацією майна.

У листі також вказано, що проведеними слідчими (розшуковими) діями встановити фактичне місце перебування Р. Кузьміна на території України не виявилося можливим. Натомість постановами заступника генпрокурора підозрюваного оголошено в розшук, проведення якого доручено Національній поліції та СБУ. За даними правоохоронних органів, Р. Кузьмін з метою уникнення кримінальної відповідальності міг переховуватися від органів досудового розслідування не тільки на тимчасово окупованій території АР Крим, а й на території Російської Федерації.

Крім того, 21 червня 2019 року Генпрокуратура до ЦВК відправила лист стосовно перебування А. Клюєва за межами території України. У листі зазначено, що Генпрокуратурою розслідується кримінальне провадження та А. Клюєву повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, які полягали у тому, що він, перебуваючи на посаді секретаря РНБОУ, організував незаконне перешкоджання працівниками міліції 30.11.2013 проведенню зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій на майдані Незалежності у м. Києві, а також перевищення службових повноважень, працівниками правоохоронного органу, що супроводжувалося насильством, застосуванням спеціальних засобів та болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілих, діями, унаслідок чого понад 120 громадян, у тому числі студенти і журналісти, отримали тілесні ушкодження.

Також у листі зазначено, що в матеріалах кримінальних проваджень наявні фактичні дані про перебування А. Клюєва в Російській Федерації. 

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Верховному Суді зробили заяву щодо реєстрації в нардепи Клюєва і Шарія.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва