Суддю з Одеси викрили на хабарі: справу скеровано до суду

11:55, 9 июля 2019
Суддя отримав неправомірну вигоду розміром у 2 500 доларів.
Суддю з Одеси викрили на хабарі: справу скеровано до суду
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Прокурори САП та детективи НАБУ завершили досудове розслідування за фактом отримання 2 500 доларів США неправомірної вигоди суддею одного з районних судів міста Одеси. Про це повідомляє прес-служба САП.

Установлено, що суддя з 2017 року розглядав позов мешканця міста до одного з підприємств щодо визнання недійсним рішення про виділення квартири працівнику цього підприємства, а в якості третьої особи на стороні відповідача був залучений власник квартири.

Раніше аналогічний позов, але іншого позивача, вже був розглянутий судами, у тому числі Верховним Судом, та у його задоволенні було відмовлено.

Незважаючи на такі обставини, фактично 1,5 роки суддя не здійснював судового розгляду.

Натомість у березні поточного року суддя висунув представнику власника квартири вимогу щодо надання йому неправомірної вигоди за розгляд справи та ухвалення судового рішення на його користь.

29 березня 2019-го було задокументовано факт отримання суддею грошових коштів. На сьогодні обвинувальний акт за ч. 3 ст. 368 КК України спрямовано до суду для розгляду по суті.

Зауважимо, рішенням Вищої кваліфікаційної комісії суддів України цей суддя визнаний таким, що не відповідає займаній посаді, та таким, що не склав іспит. Невдовзі після документування його протиправних дій він скористався своїм правом на відставку.

Документування злочину здійснювалось за участі співробітників Управління СБУ в Одеській області.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що на Сумщині суддя погоріла на хабарі у 4000 доларів.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва