Вимагали хабар від іноземців: у справі працівників СБУ є подробиці

11:58, 16 июля 2019
Правоохоронцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.
Вимагали хабар від іноземців: у справі працівників СБУ є подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчими центрального апарату ДБР завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою співробітників Управління СБУ в Запорізькій області у вимаганні й отриманні неправомірної вигоди. Про це повідомляє прес-служба бюро.

Досудовим розслідуванням встановлено, що начальник сектору контррозвідки Управління СБУ в Запорізькій області та його підлеглий вимагали й отримали від іноземців, які на законних підставах перебували на території України, 2000 доларів США. За таку суму неправомірної вигоди правоохоронці обіцяли не вживати заходів щодо скасування іноземцям посвідок на тимчасове проживання та не направляти до Державної міграційної служби інформацію, яка б стала підставою для відмови іноземцям в оформленні посвідок на постійне проживання в Україні.

Підозрювані та їхні захисники ознайомлюються із матеріалами кримінального провадження за фактом одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднаного із вимаганням такої вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

У разі доведення вини підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що слідчий Нацполіції в Івано-Франківській області вимагав хабар в сумі 400 євро.

Також нам стало відомо, що посадовець в обмін на 10 тис. дол. США неправомірної вигоди пообіцяв сприяти у працевлаштуванні особи до Фонду державного майна України. 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Мричко
    Наталія Мричко
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Маруліна
    Любов Маруліна
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Богдан Санін
    Богдан Санін
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва