У СБУ заявили про фінансування «ДНР» з боку «Мотор Січ»

17:30, 19 июля 2019
СБУ блокувала фінансування «ДНР» з боку Сніжнянського машинобудівного заводу.
У СБУ заявили про фінансування «ДНР» з боку «Мотор Січ»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Співробітники Служби безпеки України припинили протиправну діяльність групи компаній «Мотор Січ», яка протягом двох років фінансувала діяльність терористичної організації «ДНР». Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Оперативники спецслужби у межах досудового розслідування встановили, що посадовці відокремленого підрозділу групи — Сніжнянського машинобудівного заводу, який розташований на тимчасово окупованій території Донецької області, при здійсненні господарської діяльності розробили та реалізували механізм проведення безтоварних операцій із суб’єктами підприємницької діяльності, розташованими на території України, РФ і так званої «Донецької народної республіки». У результаті оборудки до «Центрального Республиканского банку ДНР» надходили платежі Сніжнянського машинобудівного заводу у вигляді сплати так званих податків та інших обов’язкових платежів, не передбачених чинним українським законодавством.

Співробітники СБ України задокументували, що зокрема за 2015 рік Сніжнянським машинобудівним заводом до бюджету «ДНР» сплачено понад 32 мільйони російських рублів. Заводом також здійснювалась передача на безоплатній основі товарно-матеріальних цінностей для потреб «Міністерства доходів та зборів Донецької народної республіки», через яке безпосередньо фінансувались незаконні збройні формування бойовиків.

Слідчі Служби безпеки України та прокурор Донецької області оголосили підозру директору та начальнику фінансового відділу Сніжнянського машинобудівного заводу у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 258-5 Кримінального кодексу України.

Триває досудове слідство для встановлення всіх інших осіб, причетних до фінансування терористичної діяльності.

Як раніше повідомляла «Судово-юридична газета», СБУ вважає, що сім’я Владислава Мангера фінансує підозрюваного у вбивстві Катерини Гандзюк.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва