Обіцяв допомогти працевлаштуватися: ДБР затримало інспектора Митної служби

10:40, 26 июля 2019
Посадовець вимагав 500 доларів.
Обіцяв допомогти працевлаштуватися: ДБР затримало інспектора Митної служби
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі теруправління ДБР, розташованого у Мелітополі, затримали інспектора митного посту «Херсон-Центральний» ДФС під час отримання ним неправомірної вигоди за сприяння у проходженні конкурсу на посаду в Державну фіскальну службу. Про це повідомляє прес-служба Бюро.

За попередньою інформацією, державний інспектор відділу митного оформлення митного посту «Херсон-Центральний» вимагав 500 доларів США за сприяння у проходженні конкурсу на посаду інспектора в Державній фіскальній службі. У подальшому переможця конкурсу мали призначити на вакантну посаду.

Зловмисника затримали під час отримання ним неправомірної вигоди в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Планується:

  • вирішення питання про вручення затриманому повідомлення про підозру;
  • обрання стосовно чиновника запобіжного заходу.

Попередня кваліфікація: одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднаного з вимаганням такої вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Процесуальне керівництво в кримінальному провадженні здійснює Генеральна прокуратура. Оперативний супровід — управління захисту економіки в Херсонській області.

Санкція статті: у разі доведення вини посадовцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, з конфіскацією майна. 

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що правоохоронці затримали головного державного інспектора відділу нагляду в будівництві, котлонагляді на транспорті та зв’язку Управління Держпраці в Чернігівській області під час отримання ним неправомірної вигоди. 

Крім того, два чиновники Укрзалізниці вимагали від підприємця хабар у розмірі 270 тисяч гривень.

А на Львівщині співробітники Служби безпеки України блокували діяльність організованого угруповання, яке спеціалізувалося на вимаганні грошей у громадян, зокрема представників комерційних структур.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва