Остаточні результати слідства у справі Ющенка будуть оголошені за кілька днів, — ГПУ

20:45, 29 июля 2019
Начальник слідчого відділу зазначив, що Ющенко — вже восьмий фігурант у справі про «Межигір’я».
Остаточні результати слідства у справі Ющенка будуть оголошені за кілька днів, — ГПУ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Генеральна прокуратура України днями повинна завершити розслідування щодо третього президента України Віктора Ющенка в рамках справи про привласнення «Межигір’я». Про це повідомив начальник другого слідчого відділу управління спецрозслідування ГПУ Андрій Радіонов, пише УНН

«(Розслідування) завершується, буде завершено в лічені дні, коли матеріали будуть передані. Виключно через те, що нам відмовили в арешті майна, ми, по-перше, внесли апеляцію на це рішення, яке по сьогоднішній день не розглянуто. По-друге, ми звернулися з повторним клопотанням за таким арештом. Суддя Писанец сьогодні видав постанову знову про відмову в арешті майна. На нашу думку, ця постанова має мало спільного з законом», — повідомив Радіонов.

Відповідаючи на питання, чи може завдати шкоди слідству відмова суду, представник ГПУ зазначив, що «приховати своє майно Віктору Андрійовичу — це єдине, чим це рішення не зашкодить».

«Так, можливості стягнення збитків, можливості конфіскації, можливій відповідальності за ці злочини це, звичайно, завадить», — додав він.

Тільки минулого тижня Офіс Президента нарешті ухвалив рішення про надання Генпрокуратурі документів, за якими слідчі зверталися вже кілька місяців. Ідеться про матеріали, які стосуються виключно предмета розслідування, уточнив Радіонов.

Також начальник слідчого відділу зазначив, що в цьому розслідуванні «безліч часу було витрачено і на інших фігурантів  Ющенко вже восьмий в цьому виробництві», а також на арешти, повернення землі у власність тощо.

«Основний фігурант все ще не хоче до нас ніяк приїхати, щось заважає», — іронічно сказав Радіонов.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що Портнов дав свідчення Генпрокуратурі у справі Майдану.

Крім того, ми писали, що НАБУ пошкодило сервери в Окружному адмінсуді

Додамо, що Генпрокуратура отримала проекти підозр суддям ОАСК.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва