Колишнього члена ВККС Андрія Козлова визнали потерпілим

16:14, 31 июля 2019
Потерпілим Козлова визнали у спільній гілці розслідування НАБУ, ГПУ та СБУ за заявою.
Колишнього члена ВККС Андрія Козлова визнали потерпілим
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Звільнений омбудсманом Людмилою Денісовою член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Андрій Козлов був визнаний потерпілим у справі про втручання в роботу ВККС. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Потерпілим Козлова визнали у спільній гілці розслідування НАБУ, ГПУ та СБУ за заявою. Правоохоронці вже встигли допитати звільненого члена ВККС.

За словами Козлова, фігурантам справи інкримінують:

  • втручання у діяльність державного діяча, а саме — незаконний вплив у будь-якій формі на члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, вчинений особою з використанням свого службового становища;
  • перешкоджання діяльності Вищої ради правосуддя, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, а саме — невиконання законних вимог Вищої кваліфікаційної комісії суддів України чи члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, створення штучних перешкод у їхній роботі;
  • службове підроблення, а саме — складання, видавання службовою особою свідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів свідомо неправдивих відомостей.

Щодо останнього пункту, то Козлов зазначив, що йдеться про наказ про звільнення, який підписала Денісова, та пояснювальну записку, на якій він ґрунтується.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що член ВККС Андрій Козлов був достроково звільнений.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва