На Сумщині посадили батька, який приковував ланцюгом хворого сина

08:30, 6 августа 2019
Юнака направлено на стаціонарне лікування до психоневрологічного диспансеру.
На Сумщині посадили батька, який приковував ланцюгом хворого сина
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вироком суду 57-річного жителя с. Криничне Тростянецького району, який систематично приковував ланцюгом до ліжка свого 30-річного сина, визнано винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі, вчинене небезпечним для життя та здоров’я потерпілого способом, що супроводжувалося заподіянням фізичних страждань) КК України, і позбавлено волі на два роки з однорічним іспитовим терміном.

Нагадаємо, про вказаний факт стало відомо у березні 2019 року завдяки медикам, які прибули за викликом у вказаний будинок. Як з’ясувалося, у помешканні проживав батько разом зі своїм сином, який має інвалідність 1-ї групи. Після того, як три роки тому померла мати хлопця, чоловік періодично приковував сина до ліжка ланцюгом, який закріплював замком. Свої дії чоловік пояснив тим, що син поводив себе агресивно, тож у такий спосіб він намагався його вгамувати. Також батько обмежував волю сина, коли виходив з будинку. За допомогою до медиків чоловік не звертався, належним чином за сином де доглядав, при цьому зловживав алкоголем.

Наразі юнака направлено на стаціонарне лікування до психоневрологічного диспансеру.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що в окупованому селищі Георгіївка чоловік завів собі двох рабів. Вдень невільники працювали під наглядом, а ввечері він закривав їх і саджав на ланцюг.

Крім того, в Києві на Поштовій площі невідомі пограбували чоловіка, прикувавши його наручниками до поручнів сходів. За скоєне зловмисникам загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області