Медичний туризм: Зеленський пропонує скасувати візи для низки країн

14:10, 6 августа 2019
Президент взяв участь у нараді щодо розвитку медичного туризму в Україні.
Медичний туризм: Зеленський пропонує скасувати візи для низки країн
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Президент Володимир Зеленський взяв участь у нараді щодо розвитку медичного туризму в Україні, яка відбулася 3 серпня у Трускавці. Глава держави наголосив, що Офіс Президента підготує та надішле до Міністерства закордонних справ перелік країн, громадянам яких Україна дозволить в’їзд з метою медичного туризму без необхідності оформлення віз. Про це повідомляється на офіційному сайті глави держави.

«Я думаю, що ми можемо підготувати список цих країн, громадяни яких не просто хотіли б побачити Трускавець, а зазвичай щороку сюди приїжджають на оздоровлення та лікування. Ми можемо підготувати цей список і звернутися до Міністерства закордонних справ», — заявив Володимир Зеленський.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Президент України Володимир Зеленський підписав Указ «Про деякі питання розвитку територій, що зазнали радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи». Документ передбачає, зокрема, розробку та ухвалення Стратегії розвитку Чорнобильської зони як туристичного об’єкта.

Крім того, у Києві пройшов круглий стіл засідання Комітету з туризму Торгово-промислової палати України, де обговорювали проблеми хостелів, адже близько 70% хостелів в Україні працюють у тіні, не сплачуючи туристичний збір та податки. Для легалізації хостелів потрібно ухвалити закони, в яких дати юридичне визначення поняття «хостел», як це вже давно зроблено в Європі.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва