«Злодіїв у законі» залишили без «общака»: в Україні схопили велику злочинну організацію

13:11, 12 августа 2019
Злочинне угруповання діяло в п’яти регіонах України.
«Злодіїв у законі» залишили без «общака»: в Україні схопили велику злочинну організацію
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В Україні припинено діяльність великої злочинної організації, яка контролювалася «злодіями в законі» і діяла на території Криму, Херсонської, Миколаївської, Одеської та Запорізької областей. Про це повідомила прес-служба Національної поліції 12 серпня.

У повідомленні йдеться, що документування незаконної діяльності злочинного угрупування тривало майже рік. «За цей час вдалося встановити, що воно працювало під керівництвом так званих «злодіїв в законі». Затримані протягом двох років зібрали кілька десятків мільйонів гривень для злодійського «общака», — повідомляють у Нацполіції.

«Куратором» півдня України був житель Одеси на прізвисько «Шарик». «Херсонську ланку злочинного угруповання очолював лідер регіонального злочинного середовища. Його обов’язком був контроль наповнення «общака», — йдеться в повідомленні.

Гроші надходили від шахрайських дій, крадіжок, викрадень, незаконних перевезень до Криму. Через два роки сума «внесків» нараховувала 23 мільйони гривень.

Злодії використовували ці гроші на власні потреби: для забезпечення кримінальних «авторитетів» сигаретами і алкоголем у місцях позбавлення волі, а також придбання мобільних телефонів.

На ці гроші організовували злочинні «сходки», підкуповували службових і посадових осіб, наймали адвокатів для інших членів злочинної організації та проводили акції з дискредитації правоохоронців.

Протягом слідства поліція провела близько 30 санкціонованих обшуків в Херсонській, Одеській та Запорізькій областях. Чотирьом фігурантам справи оголосили підозри.

Зловмисникам інкримінують скоєння злочинів, передбачених ст. 255 (Створення злочинної організації), ст.189 (Вимагання) і ст. 307 (Незаконне виготовлення, придбання або збут наркотичних засобів).

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла, що зухвалу банду наркоторговців затримали копи на Київщині

Крім того, ми писали про те, що ДБР затримало копів, які брали хабарі від кур’єрів наркотиків.

Також ми повідомляли, що  на Житомирщині затримали банду рекетирів.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва