Як покупцеві перевірити фіскальний чек на дійсність: інструкція

10:21, 13 августа 2019
Фіскальний касовий чек повинен містити обов’язкові реквізити, визначені законодавством.
Як покупцеві перевірити фіскальний чек на дійсність: інструкція
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Суб'єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій або в безготівковій формі у сфері торгівлі, громадського харчування та інших послуг зобов'язані проводити розрахункові операції на повну суму покупки через зареєстровані термінали з роздрукуванням фіскального чека, що підтверджує виконання розрахункових операцій. Про це повідомляє прес-служба ДФС у Луганській області.

У випадках застосування  розрахункових книжок, особі, яка отримує або повертає товар, отримує послугу або відмовляється від неї, необхідно видавати розрахунковий документ встановленої форми на повну суму проведеної операції. При цьому фіскальний касовий чек повинен містити обов’язкові реквізити, визначені законодавством.

В Україні функціонує інформаційна система E-Receipt, в рамках якої реалізовано електронний сервіс, який дозволяє покупцеві здійснювати пошук чеків, що формуються традиційними РРО, та електронних чеків, що формуються засобами системи E-Receipt. 

Для пошуку та перегляду фіскального касового чека необхідно внести: фіскальний номер РРО, дату та час видачі чеку (для традиційних РРО).

Нагадаємо, раніше про основні кроки уряду у сфері інформаційних послуг «Судово-юридичній газеті» розповів перший заступник голови Державного агентства з питань електронного урядування України Олексій Вискуб.

Крім того, 22 травня запрацювала перша електронна взаємодія, реалізована в межах національної системи електронної взаємодії «Трембіта».

Також ми писали, як отримати довідку про несудимість онлайн.

Додамо, з 1 серпня клієнти Акредитованого центру сертифікації ключів ІДД ДФС зможуть отримати електронні довірчі послуги від Надавача виключно на захищені носії ключової інформації.

Раніше стало відомо, що податкові накладні/розрахунки коригування із 8 серпня перевіряють на відповідність критеріям ризиковості платника податку, критеріям ризиковості здійснення операцій та показникам позитивної податкової історії платника податку.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді