Зеленський спростив для росіян процедуру отримання громадянства України

12:20, 13 августа 2019
Спрощене набуття українського громадянства доступне громадянам РФ, які зазнали переслідувань через політичні переконання.
Зеленський спростив для росіян процедуру отримання громадянства України
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський видав Указ № 594/2019, який спрощує росіянам отримання українського громадянства. Про це йдеться на офіційному сайті глави держави.

Зазначається, що спрощення набуття українського громадянства доступне «іноземцям та особами без громадянства, які брали (беруть) участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони України, та громадянам Російської Федерації, які зазнали переслідувань через політичні переконання».

Зеленський спростив надання громадянства росіянам «Декларацію про відмову особи, яка є громадянином Російської Федерації і зазнала переслідувань через політичні переконання у країні своєї громадянської належності, від іноземного громадянства разом із документом, що підтверджує переслідування через політичні переконання (довідка Міністерства закордонних справ України, дипломатичного представництва чи консульської установи України, видана в установленому Кабінетом міністрів України порядку), — для іноземців, які є громадянами РФ та зазнали переслідувань через політичні переконання у країні своєї громадянської належності», — йдеться в указі, що тепер потрібно для отримання громадянства.

Крім того, в указі говориться, що Кабінету міністрів України тепер необхідно розробити та внести на розгляд Ради проект закону України щодо спрощення порядку набуття українського громадянства росіянам, які зазнали політичних переслідувань та іноземцями і особами без громадянства, які проходили (проходять) військову службу за контрактом у Збройних силах України та брали безпосередню участь в антитерористичній операції.

Також  розробити у тримісячний строк проект закону України про порядок надання притулку.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що Зеленський призначив нового керівника Державного управління справами

Крім того, ми повідомляли про те, що Президент України видав Указ, який змінює склад Національної інвестиційної ради. 

Також ми писали, що Зеленський звільнив з посад заступника та першого заступника голови Державної прикордонної служби України. 

До того, Володимир Зеленський вніс зміни до Указу «Про громадянство України».

Додамо, що Президент затвердив склад Комісії з питань правової реформи.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва