Вбивство 17-річної дівчини з Кіровоградщини: поліція повідомила важливі подробиці

11:35, 15 августа 2019
Нацполіція затримала підозрюваного.
Вбивство 17-річної дівчини з Кіровоградщини: поліція повідомила важливі подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У четвер, 15 серпня, поліцейські доставили до суду чоловіка, який підозрюється у вбивстві Діани Хріненко, для обрання йому запобіжного заходу. Про це повідомив перший заступник голови НП України В’ячеслав Аброськін, передає прес-служба відомства.

Він нагадав, що 24 серпня 2018 року у селі Суботці Знам’янського району Кіровоградської області зникла 17-річна місцева жителька Діана Хріненко. Для встановлення її місцезнаходження був створений оперативний штаб поліції, до складу якого ввійшли працівники поліції Кіровоградської області та представники Департаменту карного розшуку і Головного слідчого управління Нацполіції.

В’ячеслав Аброськін зазначив, що поліцейські встановили обставини зникнення дівчини. Вночі 24 серпня 2018 року 17-річна учениця місцевої школи Діана Хріненко поверталася додому з дискотеки. Дорогою дівчина спілкувалась по телефону з хлопцем. Коли до її подвір’я залишилося близько 300 метрів, дівчина голосно закричала і встигла сказати хлопцю, аби той швидко телефонував її матері, бо на неї напали. Потім зв’язок з нею перервався.

Правоохоронці організували масштабні пошуки зниклої неповнолітньої.   

«У рамках пошукових та оперативних заходів, спрямованих на встановлення обставин пригоди, ми, в буквальному сенсі, обшукали кожен колодязь, кожну канаву, обійшли кожне подвір’я та перевірили всіх раніше судимих громадян і осіб без постійного місця проживання», — наголосив перший заступник глави Нацполіції.

Останки зниклої дівчини знайшли лише у березні 2019 року. При проведенні слідчих та розшукових дій поліцейським вдалось вийти на підозрюваного — 28-річного мешканця одного з сіл Знам’янського району Кіровоградщини.

Слідчі зібрали доказову базу щодо причетності чоловіка до вбивства Діани Хріненко й оголосили його в розшук.

Поліцейським вдалося встановити місце перебування підозрюваного. Виявилося, що після скоєння злочину чоловік упродовж тривалого часу переховувався на території Польщі. Завдяки тісній співпраці українських і польських правоохоронців зловмисника було передано поліції України.

15 серпня поліцейські доставлять затриманого до суду для обрання запобіжного заходу.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що у березні у полі на Кіровоградщині знайшли рештки молодої дівчини.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва