Україна відзначає День Державного прапора

08:00, 23 августа 2019
23 серпня українці традиційно святкують День Державного прапора.
Україна відзначає День Державного прапора
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У 2004 році Леонід Кучма затвердив День Державного прапора України — 23 серпня. Раніше День Державного прапора України святкувався тільки в Києві на муніципальному рівні. Відзначала це свято столиця 24 липня, адже саме в цей день у 1990 році синьо-жовтий прапор було піднято над Київською міською державною адміністрацією.

23 серпня 1991 року група народних депутатів внесла синьо-жовтий український прапор до сесійної зали Верховної Ради України. Зараз цей прапор зберігається в музеї Ради.

З нагоди визначного для України свята колектив «Судово-юридичної газети» вітає всіх своїх читачів з Днем Державного прапора України. Бажаємо здоров’я, щастя, добра та наснаги в усіх справах. Нехай державний прапор наповнює душу патріотизмом і прагненням до світлого майбутнього. Ми бажаємо співвітчизникам успіхів у здійсненні добрих справ, благополуччя та оптимістичного настрою. Зі святом, дорогі читачі! Із Днем Державного прапора!

Президент України Володимир Зеленський закликав українців у День державного прапора вивісити з вікон жовто-блакитні стяги. Для цього глава держави записав відеозвернення.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман також привітав українців зі святом.

«Що я відчуваю, коли бачу синьо-жовтий прапор? Гордість за країну й українців. Впевненість у нашій незламності. Радію перемогам і сумую через втрати. Два кольори - безліч щирих емоцій.

З Днем Державного Прапора України!», - написав він на своїй сторінці у Facebook.

У свою чергу у Верховному Суді зазначили, що День Державного Прапора України – це свято всіх поколінь українців.

«Прапор – це символ держави, що пройшла довгий, часом героїчний, а часом і трагічний шлях.

Синьо-жовтий стяг – наша національна ідентичність, наша велич, наша історія і наше майбутнє!

Пам’ятаймо, шануймо, святкуймо!», - йдеться у привітанні ВС.

Вища рада правосуддя теж привітала українців із Днем Державного Прапора України та Днем Незалежності України!

«З нагоди національного свята бажаю, щоб на самостійному шляху розвитку в суспільстві повсякчас панували законність, злагода, мир та благополуччя!

Упевнений, це особливе свято зможе об’єднати наш талановитий та обдарований український народ, надихнути на нові звершення. Кожен з нас замислиться про свій внесок, який зробить нашу державу міцнішою, довкілля чистим, життя у країні комфортним.

Щиро зичу кожному завжди вірити у свої сили, поважати одне одного, любити свою країну, шанувати нашу історію, пам’ятати всіх, хто героїчно віддав своє життя за Україну і її майбутнє.

Бажаю усім міцного здоров’я, процвітання, родинного тепла, нехай праця кожного буде плідною та дарує лише радість і задоволення!», - сказано у привітанні.

Голова Ради суддів України Богдан Моніч зазначив, що День Державного прапора – це данина поваги символу держави, що пройшов довгий, часом героїчний, часом трагічний шлях.

«Благородні синій і жовтий кольори неба і пшениці символізують велику працю наших людей від сходу до заходу України й з півночі до півдня.

Бажаю всім нам бути гідними пам'яті наших попередників, які працею, здоров'ям і своїм життям створювали славу і велич Державного прапора країни!

Зі святом вас! Слава Україні!», - йдеться у привітанні голови РСУ.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва