З 1 вересня українські школярі будуть вчитися по-новому: що зміниться

21:00, 24 августа 2019
Українську школу чекають революційні зміни у новому навчальному році.
З 1 вересня українські школярі будуть вчитися по-новому: що зміниться
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

З 1 вересня на українських школярів чекає ряд нововведень, до яких доведеться звикати як учням, так і їх батькам, пише РБК-Україна.

Цього року 1 вересня випадає на неділю, і адміністрація школи має право сама вирішувати питання перенесення свята Дня знань на понеділок, 2 вересня.

Форма не обов’язкова

Вірогідно, що це нововведення стане чи не головним за останні багато років. Президент Володимир Зеленський у червні скасував указ Леоніда Кучми 1995 року про обов’язкову шкільну форму.

Немає щеплень – немає школи

З 2019 року в школи і дитячі сади не допустять тих дітей, у яких не буде обов’язкових щеплень, затверджених МОЗ. Якщо батьки відмовляються робити щеплення дітям, вони можуть написати заяву на навчання за індивідуальним графіком або дистанційно.

«Шведський стіл» в їдальні

Ще одним з важливих нововведень стане мультипрофільне меню, яке має з’явитися у всіх школах Києва до кінця 2019 – 2020 навчального року. На вартість обідів це не вплине. Нововведення полягає в тому, що обід у їдальні нового зразка буде нагадувати «шведський стіл», де учні матимуть змогу обирати те, що їм до смаку.

Світловідбиваючі жилети

Для учнів молодших класів будуть обов’язковими світловідбиваючі жилети. Вони будуть індивідуальними і безкоштовними. Жилети діти носитимуть в темний час доби по дорозі в школу і додому.

Учнівський е-квиток

Столичні школярі зможуть оформити електронні учнівські квитки, якими будуть користуватися для проїзду в громадському транспорті. Це дасть ще одну очевидну перевагу – за допомогою спеціального додатка батьки зможуть відстежити переміщення дитини містом.

Заборона на оголошення оцінок

Тепер не можна буде перед усім класом оголошувати «Сідай, двійка!». Педагог може загальними фразами оцінити відповідь учня, але оцінку в балах у щоденник він зможе поставити на перерві або після уроків в індивідуальному порядку.

Можна обирати форму навчання

Школярі, які змушені пропускати уроки через хворобу, зможуть навчатися за спеціальним навчальним планом, розробленим вчителем.

Не тільки вчителі зможуть проводити уроки

Окремі дисципліни зможуть проводити гуртки або інші організації. Такі заходи деякою мірою зможуть вирішити проблему нестачі профільних педагогів.

«Ні» дошкам пошани

Відмінники у навчанні не зможуть побачити свої фото на стенді, адже всі діти різні, і здібності у них також різні.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла про перелік щеплень, які потрібно обов’язково зробити дітям перед школою.

Крім того, ми писали про українську шкільну реформу

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва