Під суд піде столичний підприємець, з вини якого на будові загинув неповнолітній

17:43, 27 августа 2019
Заступник директора з виробництва залучив неповнолітнього до виконання робіт з оббивання бетону на палях у котловані.
Під суд піде столичний підприємець, з вини якого на будові загинув неповнолітній
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Києві на будівництві загинув 17-річний хлопець. Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури.

Відомо, що трагедія сталася 12 лютого 2018 року на будмайданчику в Подільському районі столиці.

Зазначається, що заступник директора з виробництва, порушуючи вимоги нормативних актів про охорону праці, залучив неповнолітнього до виконання робіт з оббивання бетону на палях у котловані. Під час цих робіт у котловані відбувся зсув бетонних блоків, які смертельно травмували юнака.

За результатами досудового розслідування встановлено, що на будові не були створені безпечні умови праці, роботи виконувалися без проекту, не було перевірено надійність кріплення стінок виїмки та не розроблено заходів безпечного виконання сумісних робіт.

Дії посадовця кваліфіковано за ч. 2 ст. 272 КК України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людей).

Крім того, з метою забезпечення цивільного позову батьків загиблого судом задоволено клопотання місцевої прокуратури та накладено арешт на земельну ділянку площею 2 га та житловий будинок, що належать підозрюваному.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Львові жінка впала у шахту ліфта та отримала численні переломи тазу.

Також ми писали, що у Вишгороді Київської області 63-річний чоловік розбився, впавши у шахту ліфта.

Додамо,  що у Харкові на одному із підприємств робітника розчавило кабіною навантажувача. Обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно 56-річного головного механіка за фактом порушення правил безпеки.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва