Іноземка порушила український закон з вини адвоката: подробиці

16:40, 5 сентября 2019
Непрофесіоналізм адвоката призвів до порушення його іноземною клієнткою правил перебування в Україні.
Іноземка порушила український закон з вини адвоката: подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Правозахисник некоректно роз’яснив заявниці положення українського законодавства. Про це повідомляє прес-служба Центрального міжрегіонального управління ДМС у м. Києві та Київській області.

Так, до Управління з питань шукачів захисту та соціальної інтеграції ЦМУ ДМС у Києві та Київській області з метою продовження строку дії довідки про звернення за захистом в Україні вкотре звернулася громадянка Російської Федерації, стосовно якої у нашій країні розпочато кримінальне провадження. Жінці роз’яснили, що наразі це неможливо, оскільки вона вже 8 місяців перебуває на території України з порушенням міграційного законодавства, а відтак має спершу сплатити штраф.

У такій ситуації росіянка опинилася через отримання неправильної консультації адвоката про те, що факт відкриття стосовно неї кримінального провадження автоматично свідчить про легальність її перебування в Україні.

У ході спілкування із зазначеною заявницею та її адвокатом працівники міграційної служби встановили, що під час консультування своїх клієнтів правозахисник використовує хибний аналіз законодавства України і трактує його на власний розсуд.

Втім, агресивно налаштована заявниця не сприймала доводів фахівців міграційної служби про наявність порушення нею міграційного законодавства. Натомість дозволяла собі грубо лаятися і нецензурно жестикулювати. До того ж вона проводила відеозйомку бесіди з можливим поширенням у соціальних мережах, чим могла нашкодити інтересам інших шукачів захисту в Україні, які на той момент перебували у приміщенні Управління і яким мало бути забезпечене право на конфіденційність.

Враховуючи те, що під час свого попереднього візиту до Управління шукачів захисту згадана росіянка пробила ногою двері у кабінет, в якому проходила співбесіда з іншою особою, яка шукає захисту в Україні, працівники міграційної служби вимушені були вдруге звернутися до поліції.

Раніше «Судово-юридична газета» публікувала рішення ВС щодо порядку та строків сплати адвокатами щорічних внесків.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду